Savooiekool recepten
-
tip Savooiekool met pindasaus, rijst en kipsaté
Gevogelte, 30 min 8,0
-
tip Gevulde savooiekool met zalm
Vis, 60 min 7,5
-
Chips van savooiekool
Vegetarisch, 15 min 7,7
-
Pompoen met savooiekool uit de wok
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Roergebakken savooiekool met harissa en knoflook
Vegetarisch, 25 min 7,7
-
Rolletjes van savooiekool gevuld met lamsgehakt
Vlees, 60 min 8,0
-
Savooiekool met karwijzaad van Ainsley Harriott
Vegetarisch, 10 min 7,3
-
Savooiekool-rolletjes gevuld met snijbiet en ricotta
Vegetarisch, 50 min 7,3
-
Wildsoep met gehaktballetjes en savooiekool
Vlees, 30 min 7,6
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Savooiekool
Verkrijgbaar als gele en groene savooiekool. Het blad is sterk gebold en de buitenste bladeren staan wat los van de krop. De kool is evenals andere kolen ook gesneden in de handel. Een savooiekool van gemiddelde grootte weegt 1½ kilo; dat is voldoende voor 6 personen. Van voorgesneden kool is een hoeveelheid van 200 gram per persoon voldoende.
Kopen en bewaren
Let bij het kopen van savooiekool dat de kool vast, niet aangetast en glanzend van kleur is. Bewaar een savooiekool op een koele donkere plaats, dan blijft hij enkele weken goed. Een aangesneden kool kan verpakt in vershoudfolie in de groentela van de koelkast 2-3 dagen worden bewaard. Gebruik bij het schoonmaken een stevig mes, verwijder de buitenste bladeren, was de kool en snijd hem in vieren. Verwijder de stronken schaaf of rasp de kool langs de zijkanten in dunne repen.
[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'Margriet kookboek' ]
[ Beeld: images72 | Shutterstock.com ]