Blote billetjes in het gras met rookworst

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 900 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 450 g snijbonen, in dunne reepjes
  • 400 g witte bonen (uit blik of pot), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 rookworsten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels roomboter

Bereiden

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook in 20 minuten gaar.

Kook in een andere pan de snijbonen in 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de witte bonen toe. Giet daarna af.

Bereid ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en fruit in 3 minuten glazig.

Giet de aardappels af, voeg de roomboter toe en stamp tot een puree.

Roer de snijbonen, witte bonen, knoflook en ui door de puree en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.

Verdeel de stamppot over de borden en serveer met een halve rookworst per persoon.

Het recept 'Blote billetjes in het gras met rookworst' is afkomstig uit het kookboek Oma's stamp- en stoofpotjes van Claartje Brinkhuis & Madieke Jansen. © Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Snijbonen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!