Pittige sperziebonen (sambal goreng buncis)
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 250 g sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 1 serehstengel, gekneusd en in een knoop gelegd
- 3 salamblaadjes
- 3 blaadjes juruk purut
- 1 theelepel asem
- ΒΌ blok santen
- voor de boemboe
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 2 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 lombok en 1 rawit
- 3 cm laos of 1 theelepel poeder
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels trassi
- 1 eetlepel gula djawa
Bereiden
Maak eerst de boemboe. Maak de sjalotten, knoflook, lombok, rawit, laos, ketumbar, trassi en gula djawa fijn in een tjobeh of foodprocessor, tot je een smeuïge boemboe hebt.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de boemboe 5 minuten. Voeg de boontjes, sereh, salam, juruk purut, asem, santen en een glaasje water aan de boemboe toe. Goed roeren tot de santen is opgelost. Laat nog 10 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan, anders gaat de santen schiften. Af en toe roeren.
Kookboek
Het recept 'Pittige sperziebonen (sambal goreng buncis)' is afkomstig uit het kookboek...
Bartje Boemboe
Bart Eijken & Jojo Keller
Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe... lees verder
© Aerial Media Company