Sperziebonen met knoflook, kerstomaatjes en balsamico
bereiden
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen, schoongemaakt
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- een handjevol kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Bereiden
Vul een grote pan met kokend water, doe er een flinke snuf zout in en laat de boontjes erin zakken. Kook ze 5 minuten; de boontjes moeten nog beet hebben en mooi groen zijn.
Vul ondertussen een ruime kom met water en een paar ijsklontjes. Laat de boontjes zodra ze 5 minuten hebben gekookt in het ijswater zakken en houd ze er een paar minuten in tot ze helemaal zijn afgekoeld; giet af en zet weg.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur; doe de knoflook erin en bak 1 minuut. Voeg de sperziebonen en tomaatjes toe, kruid met een snuf zout en peper en roerbak 4 minuten op hoge temperatuur tot de boontjes bruin beginnen te worden. Doe de balsamico erbij en hussel om; serveer direct.
Opmerking
'Voor dit snelle, lekkere bijgerecht worden de sperzieboontjes eerst in heet water geblancheerd, vervolgens in een ijsbad gedompeld en tot slot gebakken met knoflook, kerstomaatjes en balsamico. Gebruik de meest verse boontjes die je kunt krijgen voor de beste smaak - ze zijn de hele zomer in het seizoen. De balsamico geeft er een zoetzurige draai aan, maar als je daar niet van houdt, kun je die achterwege laten. Je kunt eventueel ook de hoeveelheid knoflook halveren.' – Alessandra Peters
Kookboek
Het recept 'Sperziebonen met knoflook, kerstomaatjes en balsamico' is afkomstig uit het kookboek...
De jonge foodie
Alessandra Peters
'De jonge foodie' biedt meer dan 100 heerlijke en voedzame recepten. Alessandra kiest uitsluitend voor verse, seizoensgebonden ingrediënten en kookt... lees verder
© Uitgeverij CarreraSperziebonen tips
Reacties op dit recept
- Vera Heerlijk en gemakkelijk te bereiden.