Sperziebonen in kokosmelk (sambal goreng boentjis)
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 lombok (Spaanse peper)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes kno?ook, in plakjes
- 2 eetlepels olie
- 400 ml kokosmelk
- 1 bouillonblokje
- 400 g sperziebonen, gehalveerd
- 1 salamblaadje
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel trassi
Bereiden
Snijd de lombok over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes.
Fruit de ui, de knoflook en de lombok in de olie. Voeg de kokosmelk met 1 eetlepel water en het bouillonblokje toe.
Voeg de boontjes en de rest van de ingrediënten toe. Laat sudderen tot de boontjes beetgaar zijn.
Kookboek
Het recept 'Sperziebonen in kokosmelk (sambal goreng boentjis)' is afkomstig uit het kookboek...
Boekoe Bagoes
Mirjam van der Rijst
Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van
... lees verder © Uitgeverij TerraSperziebonen tips
Reacties op dit recept
-
Marleen
Door de trassi (garnalenpasta) is dit gerecht niet vegetarisch!
- redactie okoko recepten Hartelijk dank voor de correctie!