Sperziebonen met pijnboompitten en Parmezaanse kaas
bereiden
Ingrediënten
- 750 g sperziebonen
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 ui, in stukjes
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas
- enkele blaadjes munt (eventueel)
Bereiden
Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water. Koel ze af onder koud water.
Smelt de boter in de pan van de boontjes. Bak de ui glazig in de boter.
Doe de boontjes opnieuw in de pan. Kruid met flink wat zwarte peper van de molen.
Neem een pan met antiaanbaklaag en rooster hierin kort de pijnboompitten. Let op dat ze niet aanbranden! Bestrooi de pijnboompitten met zout.
Doe de boontjes in een schaal. Bestrooi ze met de pijnboompitten en schaaf er enkele krullen Parmezaanse kaas over. Versier eventueel met enkele blaadjes munt. Serveer warm of koud.
Kookboek
Het recept 'Sperziebonen met pijnboompitten en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker koken met een klein budget
Dominique Wynter
Met dit boek op de keukentafel kun je elke dag voor vier personen voor minder dan tien euro een smakelijk hoofdgerecht bereiden en voor minder dan vijf euro een... lees verder
© Standaard Uitgeverij