Sperziebonen met warme knoflooksaus
bereiden
Ingrediënten
- 200 g sperziebonen
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 2 takjes rozemarijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte-balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- ½ theelepel grove mosterd
Bereiden
Zet een pannetje met ruim water en een snufje zout op je warmtebron. Laat het water aan de kook komen. Was de boontjes ondertussen en top de boven- en onderkant. Snijd de knoflook fijn. Hak de verse rozemarijn in kleine stukjes. Kook de sperzieboontjes, afhankelijk van de dikte, in 6-8 minuten gaar. De boontjes moeten nog mooi frisgroen van kleur zijn. Prik eventueel met een vork in een boontje om te controleren of ze gaar zijn. Giet de boontjes af.
Zet een kleine koekenpan op een middelhoge stand van je warmtebron. Verwarm de olijfolie en voeg de rozemarijn toe. Laat 2 minuten sudderen en voeg dan de knoflook toe. Haal de pan na 1 minuut van de warmtebron en roer de balsamicoazijn, honing en mosterd door het knoflook-rozemarijnmengsel.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Meng de sperzieboontjes door de knoflooksaus en serveer.
Kookboek
Het recept 'Sperziebonen met warme knoflooksaus' is afkomstig uit het kookboek...
De meisjes van de moestuin
Amber Carchedi & Reny Muller
Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van 'De Meisjes van de Moestuin' - Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Marleen van Es