Spinaziedumplings in tomatensaus
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Scandinavisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 700 g verse spinazie
- 500 g ricotta
- 4 eetlepels maïsmeel (maïzena)
- ½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
- voor de tomatensaus
- 1 prei
- 1 courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes van 400 g
- 5 salieblaadjes
- 100 ml room
Bereiden
Was de spinazie goed in koud water en laat uitlekken in een vergiet. Laat de spinazie slinken in een steelpan en laat weer uitlekken. Knijp er zo veel mogelijk vloeistof uit. Hak fijn en meng in een kom met de ricotta, het maïsmeel en de nootmuskaat. Voeg naar smaak zout en peper toe. Neem steeds een eetlepel van het mengsel en vorm er kleine dumplings van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de dumplings 3-4 minuten aan beide zijden. Houd ze warm.
Snijd voor de tomatensaus de prei in ringetjes van 1 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften dan in schijfjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een steelplan en bak de knoflook 1 minuut zachtjes, doe er dan de courgette en prei bij en bak nog eens 2 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes, 100 ml water en de salieblaadjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de room toe en laat nog eens 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper, en giet over de spinaziedumplings.
Serveer met rijst of gekookte granen.
Opmerking
'Je denkt misschien dat dit niet erg Scandinavisch is, maar de geharde spinazieplant groeit hier in overvloed, met name in de winter. Dit is echt comfortfood dat je een warm gevoel geeft op koude avonden.' - Trine Hahnemann
Kookboek
Het recept 'Spinaziedumplings in tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Scandinavisch Comfort Food
Trine Hahnemann
De Deense kok en schrijfster Trine Hahnemann laat je zien hoe je met veelal biologische seizoensproducten heerlijke Scandinavische gerechten... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Columbus Leth