Witlof met appelsaus
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Bijgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 100 kcal
- 2 g eiwit
- 5 g vet
- 12 g koolhydraten
Ingrediënten
- 25 g boter
- 4 struikjes witlof, in de lengte in vieren
- schil van ½ citroen
- 1 kleine Goudreinet, in stukjes
- 2 plakjes ontbijtspek, in smalle reepjes
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Smelt de boter in een diepe pan op laag vuur en wentel de stukjes lof erin. Voeg 250 ml water, de citroenschil en een snufje zout toe. Breng het vocht aan de kook en laat het witlof op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken.
Bak ondertussen de reepjes spek in een droge koekenpan zachtjes uit. Kook de stukjes appel met 50 ml water tot moes. Zeef de appelmoes en roer de reepjes spek, zout, peper, de yoghurt en het bieslook erdoor. Houd de saus warm, zorg ervoor dat hij niet meer kookt!
Giet het witlof af en schep de saus erover.
Bron
Het recept 'Witlof met appelsaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: barmalini | Shutterstock.com