Zuurkool met appel en honing-mosterddressing
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 eetlepel olie
- 200 g zuurkool
- 4 jeneverbessen
- 1 glas witte wijn
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels mosterd
- 100 ml room
- 2 appels, in dunne plakjes
Bereiden
Fruit de ui in de olie. Voeg de zuurkool, de jeneverbessen en de wijn toe en laat 15 minuten op een zacht vuur garen. Haal van het vuur en laat tot op kamertemperatuur afkoelen.
Maak de dressing: roer de honing los met de mosterd en meng met de room. Breng op smaak met peper.
Schik de plakjes appel op de borden. Verdeel er de zuurkool over en lepel er de dressing bij.
Kookboek
Het recept 'Zuurkool met appel en honing-mosterddressing' is afkomstig uit het kookboek...
De creatieve kookbijbel
Véronique de Meyer & Michel de Meyer
Heb je af en toe behoefte aan variatie, dan is een kookboek als 'De creatieve kookbijbel' de redder in nood. Al bladerend ontdek je dat er heel wat te doen valt met... lees verder
© Standaard Uitgeverij