Zuurkool met Riesling

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 95 kcal
  • 2 g eiwit
  • 8 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 ui, in 8 partjes
  • 250 g zuurkool, uitgelekt
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 pimentbolletjes
  • 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
  • 100 ml droge witte Rieslingwijn

Bereiden

Smelt de boter in een pan en bak de ui al omscheppend goudgeel.

Schep de zuurkool, de kruiden en de wijn erdoor. Smoor de zuurkool met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten zacht je gaar.

Verwijder voor het serveren de laurier en de pimentbolletjes.

Bron

Het recept 'Zuurkool met Riesling' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: iuliia_n | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Zuurkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!