Zuurkool met Riesling
- 2 personen
- 30 min
- waardering 8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 95 kcal
- 2 g eiwit
- 8 g vet
- 3 g koolhydraten
Ingrediënten
- 20 g boter
- 1 ui, in 8 partjes
- 250 g zuurkool, uitgelekt
- 2 laurierblaadjes
- 6 pimentbolletjes
- 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
- 100 ml droge witte Rieslingwijn
Bereiden
Smelt de boter in een pan en bak de ui al omscheppend goudgeel.
Schep de zuurkool, de kruiden en de wijn erdoor. Smoor de zuurkool met de deksel schuin op de pan in ca. 25 minuten zacht je gaar.
Verwijder voor het serveren de laurier en de pimentbolletjes.
Bron
Het recept 'Zuurkool met Riesling' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: iuliia_n | Shutterstock.com