Zuurkoolschotel met appel en saucijsjes
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 375 kcal
- 25 g eiwit
- 23 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 (runder)saucijsjes
- 20 g boter
- 500 g zuurkool
- 8 plakjes ontbijtspek, in stukjes
- 4 stevige appels (Cox orange), 2 in kleine stukjes en 2 in plakken
- 4 theelepels karwijzaad
- 300 ml cider
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de saucijsjes ca. 10 minuten in kokend water.
Smelt de boter in een ovenschaal en schep de zuurkool, het spek, de appelstukjes en het karwijzaad erdoor. Schenk de cider erover. Leg de appelplakken en de saucijsjes op de zuurkool.
Laat de zuurkool in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden en de saucijsjes bruin kleuren. Lekker met gegratineerde aardappelpuree.
Bron
Het recept 'Zuurkoolschotel met appel en saucijsjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com