Zuurkooltaart met zoete aardappel
- 1 taart
- 60 min
- waardering 8
- Lunchgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 middelgrote ui
- (kokos)olie of ghee, om in te bakken
- 3 eieren
- 400 g zuurkool, uitgeknepen
- 200 g (haver)meel
- handje verse tijm, fijngehakt
- 150 g feta
- 2-3 eetlepels zonnebloempitten
Bereiden
Laat de rozijnen in een kommetje met wat kokend water een kwartiertje weken.
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water gaar in ca. 15 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Snipper ondertussen de ui en bak deze glazig in een koekenpan met een lepeltje (kokos)olie.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de eieren luchtig in een grote kom. Prak de aardappelen fijn. Laat de rozijnen uitlekken en voeg samen met de aardappelpuree, zuurkool, meel, ui, peper en tijm bij de eieren. Verkruimel de helft van de feta erboven en roer goed door. Schenk in een ingevette taartvorm van 28 cm en verkruimel de rest van de feta erover. Bestrooi met zonnebloempitten en bak de zuurkooltaart ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Taartvorm (Ø 28 cm)
Variatietip
Ook lekker met wat gerookte zalm voor de extra eiwitten.
Kookboek
Het recept 'Zuurkooltaart met zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...
On the go
Rens Kroes
Na 'Powerfood' en 'Powerfood - Van Friesland naar New York' komt Rens Kroes nu met 'On the go', een kookpocket met 49 heerlijke meeneemgerechten... lees verder
© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Lieke Heijn & Pim Janswaard / Cameron studio