Mangochutney
- 1 kg chutney
- 60 min
- waardering 7,5
- Sauzen / dips
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 ml wijnazijn
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote mango’s, in grove stukjes
- 1 appel, in grove stukjes
- 1 ui, fijngehakt
- stukje gember van 2½ cm, fijngehakt
- 1 theelepel korianderzaadjes
Bereiden
Doe de azijn en de suiker samen in een grote pan en verwarm al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Voeg mango, appel, ui, gember en korianderzaad toe en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 45 minuten op laag vuur doorkoken tot het langzaam indikt. Laat het niet te droog koken, voeg eventueel wat water toe. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrandt.
De eenvoudigste manier om te controleren of de chutney gaar is, is door een houten lepel door het midden van de pan te halen. Er moet een spoor overblijven waarin algauw weer vloeistof loopt. Vergeet niet dat de chutney nog verder zal indikken als hij afkoelt, dus een beetje vocht kan geen kwaad.
Schep de chutney in warme, gesteriliseerde (jam)potten. Dek iedere pot goed af en laat minstens een maand op smaak komen.
Extra benodigd
(Jam)potten
Kookboek
Het recept 'Mangochutney' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire cadeautjes
Hanneke de Jager
Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder
© Uitgeverij Becht