Muntchutney
- 150 gram
- 15 min
- waardering 8,5
- Sauzen / dips
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 30 g verse munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
- 20 g koriander, fijngehakt
- 1 kleine ui, grof gehakt
- 2-3 groene rawit-pepertjes
- 4 eetlepels yoghurt
- ½ theelepel suiker
- 2 theelepels + extra limoensap
Bereiden
Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de munt, koriander, ui, rawit-pepertjes, yoghurt, 1 theelepel zout en de suiker tot een glad geheel. Voeg de 3 theelepels limoensap en 3 eetlepels water toe en meng kort door. Breng eventueel verder op smaak met extra zout en extra limoensap.
Luchtdicht en koel bewaard is de chutney ongeveer een week houdbaar.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Vegan
Liever vegan? Vervang de yoghurt dan door 8 fijngemalen cashewnoten of amandelen.
Opmerking
Deze chutney van munt en koriander is een van de meest voorkomende chutneys in India. In veel huishoudens wordt het aan het begin van de week in grote hoeveelheden gemaakt, zodat er genoeg is voor de hele week. Deze hoeveelheid is voldoende voor een maaltijd voor vier personen.
Kookboek
Het recept 'Muntchutney' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Indiase keuken
Paulami Joshi
Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in 'De bijbel van de Indiase keuken' neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins