Compote recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Compote

Gerecht van verse of gedroogde vruchten die in hun geheel of in stukken in een lichte suikerstroop worden gekookt. Verse vruchten worden op een laag vuur gepocheerd in suikerstroop of op hoog vuur snel stuk gekookt. Een compote kan ook verschillende soorten vruchten bevatten. Gewoonlijk wordt een compote opgediend als nagerecht in een compoteschaal of in eenpersoons compoteschaaltjes, bijvoorbeeld lauw of gekoeld met slagroom of bestrooid met wat kaneel of vanillesuiker en met droge biscuitjes. Compotes van verse vruchten kunnen ook deel uitmaken van bewerkelijke gerechten, zoals ijscoupes, bavarois, flappen, taarten en charlottes. Gedroogde vruchten moeten vooraf korter of langer weken in koud of lauw water waaraan eventueel een alcoholische drank is toegevoegd (rum, kirsch, armagnac) of thee.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Christian Jung | Shutterstock.com ]