Eendenborst op lage temperatuur met ingekookte port
- 20 amuselepels
- 135 min
- waardering 8,3
- Amuse
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 eendenborst
- fleur de sel
- 1 of 2 theelepels quatre épices (een mengsel van peper, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel)
- 1 vanillestokje
- 2 stuks steranijs
- 200 ml rode port
Bereiden
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Snijd het vel van eendenborst in met kleine ruitjes en wrijf dan de fleur de sel en de quatre épices erin. Zet de eendenborst 2 uur in de oven.
Laat voor de saus het vanillestokje en de steranijs in de port trekken door alles ongeveer 20 minuten op laag vuur in te koken.
Bak de eendenborst af in een heel hete koekenpan. Braad hem aan beide kanten 30 seconden aan en snijd hem dan in dunne plakken. Snijd desgewenst het vet weg.
Schenk een beetje saus op een amuselepel en leg daar een plakje eendenborst op. Strooi er tot slot wat kristallen fleur de sel over.
Kookboek
Het recept 'Eendenborst op lage temperatuur met ingekookte port' is afkomstig uit het kookboek...
Abracadabra
diverse auteurs
De chef-koks van de Belgische kookschool Mmmmh! zijn gepassioneerde globetrotters van de smaak die maar één ding willen: hun kennis met zoveel mogelijk mensen... lees verder
© Inmerc