Salade met gerookte eendenborst en paddenstoelen

  • 2 personen
  • 10 min
  • waardering 7,1
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 75 kcal
  • 15 g eiwit
  • 1 g vet
  • 2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (rode wijn)azijn
  • 1 theelepel (groene kruiden)mosterd
  • 1 theelepel tijm
  • ½ bakje champignons, in flinterdunne plakjes
  • 50 g oesterzwammen, in dunne reepjes
  • ½ lente-uitje, in dunne ringetjes
  • 10 plakjes gerookte eendenborstfilet

Bereiden

Roer een sausje van de azijn, de mosterd, de tijm, wat zout en wat peper en schep de champignons en oesterzwammen erdoor. Laat de salade bij voorkeur 1 uur staan.

Schep de paddenstoelensalade op twee bordjes en strooi de lente-ui erover. Vouw de plakjes eendenborst dubbel en leg ze naast de salade. Lekker met vers geroosterde toast.

Bron

Het recept 'Salade met gerookte eendenborst en paddenstoelen' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Itthirat Suthathipphimarn | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Eendenborst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!