Gevulde kipfilet recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Gevulde kipfilet

Maak met de punt van een dun scherp mesje een inkeping van ongeveer 1 cm in de dikke kant van 4 dikke kipfilets. Steek het mesje in de opening en beweeg het voorzichtig van links naar rechts, zodat in het vlees een holte ontstaat. Meng 2 eetlepels heel fijngehakte kruiden (peterselie, rozemarijn, tijm, oregano), 6 zeer fijngehakte zongedroogde tomaten, 2 teentjes fijngehakte knoflook en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door elkaar. Giet er genoeg olijfolie bij om een stevig papje te krijgen. Vul met behulp van een theelepel de holtes van de kipfilets met dit kruidenmengsel. Druk het mengsel stevig aan. Sluit de opening van de filets met een cocktailprikker. Bestrooi de gevulde kipfilets met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze in een koekenpan in 50 g boter in ongeveer 20 minuten aan beide kanten lichtbruin.

Tips voor gevulde kipfilet

Het meest bekende recept voor gevulde kipfilet is een vulling met ham en kaas (kip cordon bleu), maar er is zoveel meer mogelijk. Klap de filets open en bestrijk ze met verse roomkaas met kruiden. Leg dan op één helft van de filets luciferdun gesneden reepjes groente. Bijvoorbeeld een combinatie van reepjes bosui met reepjes wortel, of reepjes rode en gele paprika met sprietjes bieslook. Ook lekker: reepjes tomaat met blaadjes basilicum, een minibolletje mozzarella en wat versgemalen citroenpeper. Je kunt de groente ook vervangen door fijngehakte kruiden of een mengsel van heel fijngesnipperde rode ui met sinaasappelrasp, platte peterselie en tijm. Zo'n gevulde kipfilet wordt extra feestelijk als je hem ook nog eens verpakt in een plakjes rauwe ham of ontbijtspek. Of in lange linten courgette of geblancheerde prei. Zo kun je de filets bakken, maar ook zachtjes smoren en zelfs stomen. ¹)

[ Bron: 'Wannée kookboek' | redactie ¹) ]

[ Beeld: MShev | Shutterstock.com ]