Geroosterde kip met rozemarijnfriet en citroenaioli
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 4 maïskippenpoten
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel paprikapoeder
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 citroen, schoongeboend
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 kilo (diepvries) friet
- 3 takjes rozemarijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en zet de friteuse vast klaar. Bestrooi de kippenpoten rondom met zout en peper. Bestrijk ze dan met olie, strooi het paprikapoeder erover en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
Rooster de kippenpoten in 40 minuten bruin en gaar. Zet halverwege de friteuse aan.
Schep de mayonaise in een kom, rasp de citroenschil erboven en voeg de knoflook toe. Roer rasp en knoflook met zout en peper naar smaak door de mayonaise.
Bak 5 minuten voordat de kip klaar is de friet goudbruin en krokant (waarschijnlijk moet het in twee porties). Ris de naaldjes van de rozemarijn en bak ze op het allerlaatste moment (anders verbranden ze) mee met de friet. Laat de friet goed uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Leg op elk bord een kippenpoot, schep er royaal friet naast en serveer de citroenaioli apart erbij.
Extra benodigd
Friteuse
Voor erbij tip
Snelle appelmoes: schil 3 goudrenetten, snijd ze in partjes en doe die met 3 eetlepels water in een pan. Laat de appel afgedekt op hoog vuur in 5 minuten zacht en gaar worden en gebruik een stamper om er grove moes van te maken.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde kip met rozemarijnfriet en citroenaioli' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor elke dag
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor elke dag' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier recepten die je in een handomdraai op tafel zet: een maaltijdsalade... lees verder
© Mo'Media