Kippenlevertjes in chorizo

  • 10 stuks
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Spaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 10 kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 3 eetlepels venkelzaadjes
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 handvol volkorenbloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 plakjes chorizo, dun gesneden
  • 10 zwarte olijven, ontpit

Bereiden

Bestrooi de levertjes met zout en peper. Meng de venkelzaadjes en de cayennepeper door de bloem en rol één voor één de levertjes erdoor.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de levertjes goudbruin. Ze moeten van buiten knapperig zijn en van binnen net niet meer rosé.

Vouw om ieder levertje een plakje chorizo en steek er een prikker door met een zwarte olijf.

Je kunt dit gerechtje zowel warm als koud serveren.

Extra benodigd

Cocktailprikkers

Kookboek

Het recept 'Kippenlevertjes in chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas boekbox

Myriam & Evelien Tijdink

In het kookboek staan 24 makkelijk te maken gerechten. Van pittig gehakt in filodeeg tot verse dadels met spek en spinazie-fetaflapjes. De variaties zijn eindeloos... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Kippenlevertjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!