Marshmallows met chocolade

50 stuks
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 12 g gelatinepoeder
  • 175 g honing
  • 230 g kristalsuiker
  • 100 g chocolade 70%, gesmolten
  • voor het garnituur
  • 100 g cacaopoeder
  • 100 g gekleurde suiker
  • vloeibare kleurstof, naar keuze

Bereiden

Bekleed een bakvorm (20x20 centimeter) met bakpapier.

Los de gelatine op in 60 ml koud water en laat wellen. Doe 100 g honing in de keukenmachine.

Kook de suiker, 75 g honing en 75 ml water in een pan tot een temperatuur van 110 °C. Snijd de gelatine in stukken.

Voeg de gelatine toe aan het suiker-honingwater. Verhit het mengsel 15 seconden op hoog vuur tot alles gesmolten is. Giet de hete stroop bij de honing in de keukenmachine en meng tot het de dikte van scheerschuim heeft en handwarm is.

Meng de gesmolten chocolade (ongeveer 40 °C) door de schuimige massa en stort het mengsel in de vorm. Strijk de bovenzijde glad met een glaceer- of paletmes en laat minimaal 3 uur rusten op kamertemperatuur.

Keer de vorm om, verwijder de bakvorm en het bakpapier. Strooi het cacaopoeder of de gekleurde suiker erover en snijd de marshmallowplak in blokjes.

Extra benodigd

Bakvorm (20x20 cm), bakpapier, keukenmachine, kookthermometer

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Tip

Gekleurde suiker maak je door vloeibare, eetbare kleurstof te mengen met kristalsuiker.

Kookboek

Het recept 'Marshmallows met chocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Chocoladebijbel

Met meer dan 150 recepten, handige tips en aanwijzingen laat chocolatier Kees Raat in 'Chocoladebijbel' de oneindige mogelijkheden van chocolade zien. Van klassiekers als brownies en chocoladetruffels tot modernere creaties als oreo-koekjes en

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Marshmallows tips