Butter tofu met kikkererwten uit de slowcooker
- 4 personen
- 210 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g tofu
- 150 g (zwarte) kikkererwten, uit blik
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel gember, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels garam masala
- 1 eetlepel kerrie
- ½ theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 75 g tomatenpuree
- 400 ml kokosmelk
Bereiden
Wikkel het blok tofu in een paar vellen keukenrol. Leg er iets zwaars op en laat de tofu 15-30 minuten uitlekken. Snijd daarna in blokjes.
Voeg de tofu samen met alle andere ingrediënten toe aan de pot van de slowcooker. Schep goed om en gaar de butter tofu 6 uur op Low of 3,5 uur op High.
Kookboek
Het recept 'Butter tofu met kikkererwten uit de slowcooker' is afkomstig uit het kookboek...
Het vega slowcookerboek
Sabine Koning
Hét slowcookerboek voor vegetariërs en iedereen die dol is op smaakvolle gerechten! Met 'Het vega slowcookerboek' van Sabine Koning - bekend van OhMyFoodness - maak jij de allerlekkerste vegetarische gerechten uit de slowcooker... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Sabine Koning