Butter tofu met kikkererwten uit de slowcooker

  • 4 personen
  • 210 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g tofu
  • 150 g (zwarte) kikkererwten, uit blik
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel kerrie
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 75 g tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk

Bereiden

Wikkel het blok tofu in een paar vellen keukenrol. Leg er iets zwaars op en laat de tofu 15-30 minuten uitlekken. Snijd daarna in blokjes.

Voeg de tofu samen met alle andere ingrediënten toe aan de pot van de slowcooker. Schep goed om en gaar de butter tofu 6 uur op Low of 3,5 uur op High.

Kookboek

Het recept 'Butter tofu met kikkererwten uit de slowcooker' is afkomstig uit het kookboek...

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Hét slowcookerboek voor vegetariërs en iedereen die dol is op smaakvolle gerechten! Met 'Het vega slowcookerboek' van Sabine Koning - bekend van OhMyFoodness - maak jij de allerlekkerste vegetarische gerechten uit de slowcooker... lees verder

© Uitgeverij Becht. Beeld: Sabine Koning

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tofu recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!