Pittige mihoensalade met krokante worst
bereiden
Ingrediënten
- 250 g mihoen
- olijfolie, om te bakken
- 8 worstjes
- 4 wortels, julienne
- 4 stengels lente-ui, in lange, dunne reepjes
- 2 kropjes mini-Romaine, gescheurd
- 1 handvol korianderblaadjes
- 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
- voor de sesam-gochujang dressing
- 2 eetlepels gochujang
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels geroosterde sesamolie
- 2 eetlepels tamari
- 1 teen knoflook, geraspt
Bereiden
Maak eerst de dressing. Meng alle ingrediënten in een kom en klop tot een gladde dressing. Zet opzij.
Week de noedels 3 tot 4 minuten in een hittebestendige kom met kokend water tot ze zacht zijn. Giet af. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, knijp het worstvlees uit het velletje en scheur in hapklare stukjes. Voeg toe aan de pan en bak 3 tot 4 minuten tot het vlees goudbruin en krokant is. Haal de pan van het vuur.
Giet de noedels af en hussel de dressing, wortel, lente-ui, sla en krokante worst erdoor. Bestrooi de salade met de korianderblaadjes en geroosterde sesamzaadjes en serveer op een grote schaal.
Tip
De dressing kan 3 tot 4 dagen van tevoren worden gemaakt. Ik maak de rest liever voor het serveren klaar, zodat de verse ingrediënten nog knapperig zijn.
Opmerking
Een vurige saus geïnspireerd op het Koreaans basisingrediënt gochujang. De gefermenteerde kruidige chilipasta geeft de dressing een flinke oppepper en diepte van smaak. Ik gebruik in dit recept mihoen om er meer een koude salade van te maken, maar je kunt dit gerecht ook warm serveren. Roer dan de groenten door de worst in de pan en serveer met eiernoedels.
Kookboek
Het recept 'Pittige mihoensalade met krokante worst' is afkomstig uit het kookboek...
Last Minute Dinners
Frankie Unsworth
'Last Minute Dinners' biedt een moeiteloze aanpak, waarbij eenvoud boven overdaad wordt verkozen. Van bedrieglijk eenvoudige, maar toch spectaculaire, diners in het weekend of het gemak van een geweldig eenpansgerecht doordeweeks
... lees verder © Good Cook