Fusilli met trostomaatjes en olijven

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g kleine trostomaatjes, in partjes
  • 100 g (taggiasca) olijven, in plakjes
  • ½ rode ui, in dunne ringen
  • 100 ml extra vergine olijfolie, plus iets extra voor de laatste hand
  • 350 g fusilli
  • handje verse basilicumblaadjes

Bereiden

Meng de tomaten, olijven, ui, olijfolie en wat zout en peper in een grote kom. Dek het mengsel af en houd het apart.

Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli al dente gaar (volg de aanwijzingen op de verpakking). Laat ze uitlekken en doe ze bij de tomaten. Roer goed. Bestrooi alles met basilicum en zet het direct op tafel of geef het koud als een pastasalade. Doe er vlak voor het opdienen een scheutje olijfolie bij.

Kookboek

Het recept 'Fusilli met trostomaatjes en olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Gennaro's favoriete Italiaanse familierecepten

Gennaro Contaldo

Goed en eerlijk eten dat makkelijk is klaar te maken, dat is de basis van de Italiaanse keuken. Chef Gennaro Contaldo groeide op in een traditionele familie in... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Fusilli recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!