Pappardelle met eekhoorntjesbrood
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 350 g pappardelle
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 grote knoflookteen of 2 kleinere, gesnipperd
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie + wat extra, om te garneren
- 300 g eekhoorntjesbrood, vers of uit de diepvries, in stukjes
- 100 ml vegan witte wijn
- 200 ml plantaardige room
- 1-2 eetlepels paddenstoelenbouillonpoeder
Bereiden
Breng voor de pappardelle in een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente.
Verwarm in een pan de olijfolie. Voeg de knoflook en peterselie toe en laat enkele minuten bakken. Doe dan het eekhoorntjesbrood erbij. Blus af met de witte wijn en laat de wijn inkoken. Voeg de room en het bouillonpoeder toe. Breng aan de kook totdat de saus in 5-10 minuten is ingedikt. Voeg wat water toe, als de saus door de room te dik is geworden.
Breng op smaak met zout en peper. Roer de gekookte pasta erdoorheen en garneer met de verse peterselie en wat zwarte peper.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met eekhoorntjesbrood' is afkomstig uit het kookboek...
Vegetalia
Luna Trapani
De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani laat in 'Vegetalia' zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze 100 nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn. Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle... lees verder
© Uitgeverij Terra