Penne all'arrabbiata

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 16 waarderingen

Bevat per portie

525 kcal
18 g eiwit
25 g vet
58 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 500 g rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadjes en in stukjes
  • 4 gedroogde pepertjes
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Kook de penne in een pan met ruim kokend water in ca. 10 minuten beetgaar.

Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes spek bruin. Schep de knoflook, champignons en paprika erdoor en bak de champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur bruin. Voeg de tomaatstukjes en gedroogde pepertjes toe en verwarm het geheel ca. 5 minuten op zacht vuur.

Giet de penne af en meng de pasta door de tomatensaus. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Geef er versgeraspte Parmezaanse kaas bij. Lekker met een gemengde rucola-salade.

Het recept 'Penne all'arrabbiata' wordt je aangeboden door . Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Penne tips

Reacties op dit recept

  • Catharina Het lijkt me erg pittig. Brandt je mond uit met 4 gedroogde pepertjes.
    • Joost Dan laat je toch 1 of 2 pepertjes weg? Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt...
    • Dirk Kan iemand me helpen? Zet mijn eerste stapjes en vind de uitleg nogal verwarrend. Vooral van wat je wanneer bakt. Moet je die champignons niet apart bakken als je begint met dat spek. Lijkt me flink lange baktijd voor spek. Eigenlijke vraag: snij je die pepers in stukjes of wordt dat dan muy, muy picante?
  • Janny Ik doe er gewoon wat sambal door.
  • Suus Dit komt niet in de buurt van het originele recept en zou daarom niet 'arrabbiata' mogen heten.
  • Saskia Dit is geen arrabiata.
  • Louis Kritiek is altijd goed maar geef dan wel oplossingen.
  • Wim Er staan twee veel betere arrabbiata recepten op Okoko:
    - Penne all'arrabbiata (basisrecept)
    - Penne arrabbiata van The River Cafe
    Hoewel je met het eerste recept niet mis kunt gaan, is het recept van The River Cafe mijn favoriet.
  • Andres Ik zou de 4 gedroogde pepertjes wel verkruimelen want als je de pech hebt er een in z'n geheel in je mond fijn te malen... Oei! En als vegetariĆ«r sinds 1978 laat ik het spek weg maar doe er wel veel fijngesneden peterselie door op het eind.