Penne met feta en asperges

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 200 g penne of een andere pasta naar keuze
  • 2 bundels groene asperges, houtige uiteinden verwijderd en in stukjes van 4 cm
  • 125 g Deense feta
  • voor de saus
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ¼ theelepel zout

Bereiden

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pot met deksel en schud hem goed. Je kunt dit doen terwijl de pasta kookt.

Breng een pan water met ½ theelepel zout aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg de asperges 2 minuten voor het einde van de kooktijd toe.

Schep vlak voor het afgieten 3 eetlepels pastawater uit de pan en roer die door de saus. Giet de pasta en asperges af in een vergiet maar spoel ze niet af.

Doe de gekookte pasta en asperges terug in de pan op matig vuur. Voeg de saus toe en verkruimel de helft van de feta erover. Roer het geheel 1 minuut flink door tot de feta is gesmolten en zich aan de pasta heeft gehecht. Schep de pasta in een serveerschaal of twee kommen. Verkruimel de rest van de feta erover. Eet smakelijk!

Opmerking

Met dit handige recept maak je een belachelijk snelle pasta met groenten. Kook eerst de groenten met de pasta om tijd (en afwas) te besparen. Giet alles af en schenk de saus (die je niet hoeft te koken) er dan als een soort dressing overheen. Schep alles door elkaar en klaar is Kees. Het is in wezen een warme pastasalade, ook wel pasta con salsa fresca genoemd. De Deense feta vormt eenmaal gesmolten een heerlijk romige, friszure saus. Vervang de groene asperges gerust door een andere groente die je in huis hebt - dat doen ze in Italië ook!

Kookboek

Het recept 'Penne met feta en asperges' is afkomstig uit het kookboek...

RecipeTin Eats - Vanavond

Wat eten we vanavond? Wereldwijd bestsellerauteur, oprichter van het bekende blog 'RecipeTin Eats' en thuiskok Nagi Maehashi geeft je het antwoord - voor élke dag van de week. In 'RecipeTin Eats - Vanavond' vind je meer dan 150

... lees verder

© Spectrum

Penne tips