Penne met tomaat en Hollandse garnalen
bereiden
Bevat per portie
385 kcal
Ingrediënten
- 150 g penne rigate
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 8 Tasty Tom tomaatjes of Romaatjes, in stukjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- 200 g Hollandse garnalen
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de tomaten met het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en 2-3 eetlepels water erdoor en laat de tomaten in 5 minuten zachtjes gaar worden. Roer de tomaten tot een saus (en pureer deze eventueel met een staafmixer) en voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de penne af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep de pasta met saus in twee pastaborden en verdeel de garnalen en het bieslook erover.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Vervang de Hollandse garnalen door bijvoorbeeld tijgergarnalen en laat de garnalen in de tomatensaus warm worden. Geef de tomatensaus een bijzonder tintje en roer er en eetlepel geraspte sinaasappelschil en een theelepel kaneel door.
Het recept 'Penne met tomaat en Hollandse garnalen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Penne tips
Reacties op dit recept
- Saskia Humm, niet heel super dit gerecht. Sowieso beter om de tomaten te pliceren (ontvellen) en dan gaar te laten worden in de pan. En ik vond zelf de Italiaanse kruiden echt niet passen. Wat fijner is om een rood pepertje mee te bakken, past veel beter.
- corrie Het was heel lekker, heb het met tijgergarnalen plus Hollandse garnaaltjes gemaakt. Het smaakte verrukkelijk.
- Reiana Het was lekker, maar ik had i.p.v. Italiaanse kruiden groene pesto gepakt en dat is dus een super combinatie. Van de Duyvis zo'n zakje groene pesto erdoor en nog een goeie theelepel kant en klare groene pesto uit de potje. Dus wellicht een variatietip: groene pesto i.p.v. gedroogde Italiaanse kruiden.