Spaghetti con aglio e olio
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 10 teentjes knoflook, kleingesneden
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Kook de spaghetti al dente in een grote pan gezouten kokend water.
Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook al omscheppend op laag vuur in ca. 2 minuten goudbruin.
Giet de spaghetti af en meng door de gebakken knoflook. Serveer direct.
Opmerking
Dit gerecht uit Rome bewijst dat goede pasta niet veel extra's nodig heeft. Het is perfect in zijn eenvoud, precies wat de naam aangeeft: spaghetti, knoflook, olijfolie. Een variatie is spaghetti aglio, olio e peperoncino, waarin een gedroogd chilipepertje wordt meegebakken met de knoflook (en vlak voor het opdienen weer verwijderd), voor een pittige smaak. Er wordt zelfs geen kaas bij gegeten.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti con aglio e olio' is afkomstig uit het kookboek...
Alles over pasta
Désirée Verkaar & Stefano Manti
Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Toch heeft pasta nog heel wat geheimen. Waarom eten ze in Bologna geen spaghetti bolognese? Waarom... lees verder
© Caplan Books