Spaghetti met courgette en kappertjes van The River Cafe
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 400 g courgette
- 250 g tomaten
- 3 eetlepels kappertjes, afgespoeld
- 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld
- 4 theelepels gedroogde oregano
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 320 g spaghetti
- 4 theelepels oreganoblaadjes
Bereiden
Snijd de courgette eerst in plakjes van 5 cm dik en snijd die vervolgens in reepjes van 5 mm breed. Doe de courgette in een vergiet, strooi 1 eetlepel zeezout erover en laat alles 15 minuten staan. Knijp het vocht eruit en dep de courgette droog.
Snijd kleine tomaten doormidden of grote in vieren. Knijp de pitjes en het sap eruit, maar bewaar het sap. Meng de stukken tomaat met hun vocht en voeg de kappertjes toe met de chilipeper, gedroogde oregano en knoflook. Roer er 3 eetlepels olijfolie door met de azijn en zout en peper naar smaak. Laat alles 15 minuten staan.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Schep de courgette door de hete olie en bak hem lichtbruin. Voeg zout en peper naar smaak toe, roer de tomaten erdoor en neem de pan van het vuur.
Kook de spaghetti al dente in kokend water met zout en laat hem uitlekken. Schep de spaghetti door de saus tot alle slierten bedekt zijn, meng de oregano erdoor en besprenkel met olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met courgette en kappertjes van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Easy
Rose Gray & Ruth Rogers
Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het bekende River Cafe in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor dit boek hebben zij een prachtige... lees verder
© Kosmos UitgeversSpaghetti tips
Reacties op dit recept
- khi Heerlijk en snel klaar. Munt ipv oregano maakt het gerecht nog frisser.