Spaghetti met gesmoorde kippendij

6 personen
bereiden

waardering 8,6obv 25 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 400 g kippendijen
  • 400 ml goede tomato passata (gezeefde tomaten)
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • kippenbouillon of water
  • 600 g gedroogde spaghetti
  • versgeraspte Parmigiano Reggiano

Bereiden

Verwarm voor de saus de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook. Verwarm de rest van de olijfolie in een andere hapjespan en voeg de kippendijen toe. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Bak de kippendijen mooi bruin en keer ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.

Voeg de gebakken kippendijen en de bakolie toe aan de ui en knoflook, schenk vervolgens de tomato passata erbij en voeg de rozemarijn en het laurierblad toe. Draai het vuur laag en laat het geheel ongeveer 1 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar begint te vallen. Voeg eventueel wat kippenbouillon of water toe.

Laat de saus afkoelen. Haal vervolgens de stukken kip eruit, verdeel ze in hapklare stukken en leg ze weer in de saus. Je kunt deze saus heel goed een of twee dagen van tevoren klaarmaken.

Kook de spaghetti in ruim kokend en gezouten water al dente. Warm ondertussen de kip en de tomatensaus op. Giet de pasta af en doe hem weer terug in de pan. Roer de saus door de pasta. Breng het gerecht eventueel nog verder op smaak met peper en zout en serveer het met een ruime hoeveelheid geraspte Parmigiano reggiano.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met gesmoorde kippendij' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta Artigiana

Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen... lees verder

© Good Cook

Spaghetti tips

Reacties op dit recept

  • karin Waarom eerst de saus af laten koelen en dan dan weer opwarmen nadat je de spaghetti hebt gekookt? Volgens mij is dit compleet onnodig.
    • Gustav Volgens mij ook. Misschien omdat je het kip uit de saus moet nemen om het in hapklare stukjes te verdelen. Wanneer de saus warm is, is dat moeilijk.
  • Rutger De smaak zal intenser worden door het staan. Bijkomend voordeel is ook de toename van de lycopeen. De stof zorgt voor een vermindering van prostaatkanker. Voordeel voor kleine huishoudens, je vries de rest in porties in.
  • Saskia Eventueel wat water toevoegen. Persoonlijke denk ik wel dat het nodig is maar hoe stevig moet de saus blijven? Hoeveel water ongeveer? Ben koken nog aan het leren ;-)