Spaghetti met een mix van wilde paddenstoelen
bereiden
Ingrediënten
- 50 g buikspek, in blokjes
- olijfolie
- 320 g spaghetti
- 25 g boter
- 4 sjalotten, gesnipperd
- 600 g gemengde wilde paddenstoelen, in grove stukken gesneden
- 300 ml slagroom
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bak het buikspek in olie krokant en haal het uit de pan.
Zet een pan met ruim water op voor de spaghetti en voeg een scheut olijfolie en een beetje zout toe. Kook de spaghetti al dente.
Doe boter in de pan waarin het buikspek is gebakken en bak de sjalotten goudbruin. Voeg alle paddenstoelen toe en smoor ze gaar in 4 minuten.
Doe de slagroom erbij en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe het buikspek er als laatste bij.
Meng de spaghetti door de paddenstoelenroomsaus en schep de Parmezaanse kaas erdoor. Bestrooi met gehakte peterselie.
Kookboek
Het recept 'Spaghetti met een mix van wilde paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Het paddenstoelenboek
Edwin Florès
Zelf eetbare paddenstoelen zoeken in het bos blijft een spannende bezigheid, want hoe weet je nu zeker dat je geen giftige soort plukt? In 'Het paddenstoelenboek' van... lees verder
© Uitgeverij Becht