Rijst met kidneybonen
- 4 personen
- 180 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 200 g gedroogde kidneybonen
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- 1 takje gladde peterselie, fijngehakt
- 1 takje tijm
- 200 g spekreepjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 g pandanrijst, afgespoeld
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Voorbereiden
Zet de kidneybonen een dag voor ze worden gekookt in een grote soeppan met 4 liter water te weken.
Bereiden
Zet de pan de volgende dag op hoog vuur, voeg het laurierblad, de kruidnagels, de peterselie en de tijm toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de bonen met het deksel op de pan 2 uur koken. Voeg de spekreepjes, de ui en de knoflook toe en laat nog 30 minuten meekoken.
Voeg de rijst toe als de boontjes gaar zijn. Voeg zoveel water toe dat de rijst 2½ cm onderstaat. Roer met een houten lepel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat af en toe omscheppend om te voorkomen dat de rijst zich op de bodem van de pan vast zet op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer de olie door de rijst en de bonen. Serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Rijst met kidneybonen' is afkomstig uit het kookboek...
De Creoolse Keuken
Babette de Rozières
Winnaar 'Kookboek van het jaar 2008'! 'De Creoolse Keuken' brengt het beste uit de Aziatische, Afrikaanse, Indiase en Europese culinaire tradities samen... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck