Rijst met ribeye

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vlees

Ingrediënten

  • sla- of zonnebloemolie, om in te bakken
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 500 g ribeye, dun gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sake
  • 3 eetlepels mirin
  • 800 g gekookte rijst
  • 2 eetlepels beni shoga (ingelegde rode gember)
  • 1 lente-ui, in dunne ringen

Bereiden

Verhit wat sla- of zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui tot hij begint te karamelliseren.

Voeg de ribeye en de suiker toe en bak circa 2 minuten tot het vlees begint te verkleuren. Voeg de sojasaus, sake en mirin toe en bak nog circa 3 minuten tot het vlees gaar en de saus stroperig is.

Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de ribeye en de saus erover. Garneer met de beni shoga en de lente-ui.

Kookboek

Het recept 'Rijst met ribeye' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Japanse keuken

Tosao van Coevorden

De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer rijst recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!