Risotto met tuinbonen en pancetta van The River Cafe
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg tuinbonen (ongedopt gewicht)
- 1½ liter kippenbouillon
- 200 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 60 g pancetta, in dunne reepjes
- 250 g risottorijst
- 3 eetlepels extra droge vermout
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Dop de tuinbonen.
Breng de bouillon tegen de kook aan en controleer de smaak.
Smelt de helft van de boter in een braadpan en fruit daarin de ui met de pancetta zacht. Roer de rijst erdoor tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg de vermout toe en roer tot hij door de rijst is opgenomen. Voeg dan de tuinbonen toe.
Schep telkens een soeplepel hete bouillon bij de rijst en wacht tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon is gebruikt en de rijst gaar, ca. 20 minuten.
Roer de resterende boter erdoor met de Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Risotto met tuinbonen en pancetta van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...
River Cafe Kookboek Easy
Rose Gray & Ruth Rogers
Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het bekende River Cafe in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor dit boek hebben zij een prachtige... lees verder
© Kosmos UitgeversRisotto tips
Reacties op dit recept
- Sabine Heerlijk!! Bij gebrek aan verse tuinbonen heb ik dit recept met doperwtjes gemaakt. Ook erg lekker!
- Mieke Door wat kan ik vermout vervangen?
- Mieke Smullen! Ik heb niet de hele tweede helft boter gebruikt en ook niet alle kaas en bij gebrek aan vermout, port, het was erg lekker.
- Karin Vermout kan door droge witte wijn vervangen worden.
- Atty Hoe maak ik de bonen klaar?
- redactie okoko recepten De tuinbonen garen in de risotto.
- Jaap Vermout niet vervangen, heeft een gans andere smaak dan witte wijn. Gebruik Nolly Prat witte vermout, zalig!!
- WA @Jaap: Uw opmerking over vermouth is zó terecht, wereld van verschil, zo veel meer smaak en zachter ook!
- Caroline Tuinbonen dubbel doppen is zoveel lekkerder. Dan kun je ze naar smaak later toevoegen.
- C Heerlijk. Ik heb 450 gram AH diepvries tuinbonen genomen bij gebrek aan verse. De kippenbouillon heb ik getrokken van een kippenbout met toevoeging van een ui, laurierblaadje, twee kruidnagels en een kippen- en groentebouillon blokje. Het kippenvlees van de bout later fijngesneden toegevoegd aan de risotto. Lekker hoor. De risotto wel precies smeuïg maken zoals het hoort.