Broodsalade met paprika en kip
bereiden
Ingrediënten
- 250 g brood naar keuze, in stukjes
- 400 g kipfilet, in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gele blokpaprika, in stukjes
- 1 rode blokpaprika, in stukjes
- 1 groene blokpaprika, in stukjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 courgette, in heel kleine blokjes
- 8 kerstomaatjes, gehalveerd
- 8 zwarte olijven, zonder pit, in plakjes
- voor de dressing
- 7 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels wittewijnazijn
- 1 theelepel honing
- 1-2 theelepels fijne mosterd
- 12 sprietjes bieslook, fijngeknipt + wat extra voor de garnering
Bereiden
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 °C.
Leg de stukjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de reepjes kipfilet in een schaal met de olijfolie, 1 theelepel zout en weinig peper. Neem een tweede bakplaat, bekleed deze ook met bakpapier en verdeel de reepjes kip naast elkaar over het bakpapier. Schuif de bakplaat met het brood in het onderste gedeelte van de oven en de bakplaat met de kipreepjes in het bovenste gedeelte van de oven. Bak het brood en de kip in de goed voorverwarmde oven in ca. 7 minuten lichtbruin en gaar.
Klop een dressing van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Meng het brood en de kip met de paprika, ui, courgette, tomaatjes en olijven (of leg het laag om laag in een mooie glazen schaal) en schenk de dressing er voor het serveren overheen. Garneer met bieslook. Serveer met een koel glas rosé.
Extra benodigd
Bakpapier
Het recept 'Broodsalade met paprika en kip' wordt je aangeboden door Colourfultaste