Panzanella met gegrilde perzik en eendenborst
bereiden
Ingrediënten
- 1 oud ciabattabrood
- olijfolie
- 2 perziken
- 200 g kerstomaten, in kleurtjes
- 1 eetlepel azijn
- 4 eieren
- 200 g veldsla
- 150 g eendenborst, gerookt
- ½ bosje basilicum
- voor de dressing
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd het brood in grote stukken. Leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en gril krokant en goudbruin.
Halveer de perziken en snijd elke helft in 4 partjes. Wentel de stukken perzik in wat olijfolie en gril ze op een hete grill.
Spoel en halveer de kerstomaten. Maak een vinaigrette met de frambozenazijn, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
Breng water met azijn aan de kook. Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water, zet het vuur iets zachter en laat in het midden van de kolk het ei in het water met azijn glijden. Laat 4 minuten zachtjes pocheren. Doe hetzelfde met de andere eieren.
Stel de schotel samen met de veldsla, de kerstomaten en de gegrilde stukken perzik. Verdeel er de gerookte eendenborst over en werk af met de vinaigrette, de stukjes brood, de eieren en wat basilicum.
Kookboek
Het recept 'Panzanella met gegrilde perzik en eendenborst' is afkomstig uit het kookboek...
Brunch
diverse auteurs
In dit boek met 125 recepten brengen we 12 brunchideeën op maat, zoals een trendy brunch met vrienden, een romantische brunch met z'n twee, een verjaardagsbrunch voor de kids, een sprankelende brunch om het nieuwe jaar te vieren
... lees verder © Uitgeverij Lannoo