Caesar salade
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Amerikaans
- Vis
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 sneden witbrood
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 krop Romeinse sla
- 6 ansjovisfilets op olie
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- voor de vinaigrette
- 1 eetlepel azijn
- 4 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
Voorbereiden
Maak de vinaigrette 1 uur voor gebruik aan in een slakom. Voeg een geplette teen knoflook toe en laat de smaak intrekken.
Bereiden
Kook de eieren slechts 3 tot 4 minuten, zodat ze nog zacht zijn. Laat ze schrikken in koud water.
Wrijf het brood in met een teen knoflook. Snijd het brood met een groot mes in kleine blokjes. Doe een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes brood goudbruin op hoog vuur.
Afwerking van de salade: verwijder de teen knoflook uit de vinaigrette. Leg de in stukken gesneden slabladen op de dressing. Leg daarop de halve zachtgekookte eieren en de ansjovisfilets. Strooi de croutons en de Parmezaanse kaas erover. Meng de salade pas aan tafel en zorg ervoor dat alle slablaadjes met de romige dressing zijn omgeven.
Tips
Als u de Parmezaanse kaas vervangt door een gelijke hoeveelheid verkruimelde roquefort, wordt de dressing nog romiger. Romeinse sla wordt extra knapperig als u de salade tot het opdienen in de koelkast bewaart. Meng de salade pas aan tafel.
Kookboek
Het recept 'Caesar salade' is afkomstig uit het kookboek...
Cuisine - 1000 klassiekers uit de Franse keuken
Françoise Bernard
Deze kookbijbel brengt u 1.000 bekende gerechten, stuk voor stuk klassiekers van de rijke Franse culinaire traditie. Heldere recepten en nuttige tips helpen u om... lees verder
© Uitgeverij Lannoo