Caesarsalade met kip en ramennoedels

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • voor de croutons
  • 4 sneetjes stokbrood van 1 cm dik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • voor de dressing
  • 1 eidooier
  • ½ teentje knoflook, fijngeraspt
  • 20 g miso
  • 10 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, plus extra ter garnering
  • ½ theelepel dashipoeder (o.a. toko)
  • ½ theelepel Engelse mosterd
  • zwarte peper, 1-2 keer draaien met de pepermolen
  • sap van ½ citroen
  • ½ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml plantaardige olie
  • voor de salade
  • 2 porties noedels, gekookt en gekoeld onder koud water
  • 1 kipfilet, gegaard en in reepjes
  • 1 krop romaine, gesneden
  • 1 grote snuf sesamzaad
  • wat versgemalen zwarte peper
  • een handvol bieslook, fijngesneden

Bereiden

Verwarm voor de croutons de heteluchtoven voor tot 180 °C.

Bestrijk elk sneetje stokbrood met olijfolie, wrijf in met de knoflook en bestrooi met wat zeezout. Leg op een ovenrooster en zet ca. 15 minuten in de oven, tot ze geroosterd en gedroogd zijn. Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en breek in stukjes.

Klop voor de dressing de eidooier met de knoflook, miso, Parmezaanse kaas, het dashipoeder, de mosterd, peper en het citroensap in een heel grote kom door elkaar (je gaat de salade hierin mengen). Meng de sesamolie met de olijfolie en plantaardige olie in een maatbeker en schenk langzaam en al kloppend bij het eidooiermengsel, tot er een dikke, romige dressing ontstaat.

Voeg de noedels, kip en romaine toe en meng goed. Serveer in brede, ondiepe kommen gegarneerd met de croutons, sesamzaadjes, zwarte peper, Parmezaanse kaas en bieslook.

Opmerking

Veel foodies hebben vaak geen goed woord over voor een caesarsalade met kip, omdat kip niet thuishoort in een caesarsalade. Ze doen alsof een caesarsalade zo perfect en ongerept is dat de toevoeging van een stukje kip een daad van vandalisme is. Prima, joh. Ik ga nog een stap verder en voeg er noedels aan toe. Want weet je wat: noedels maken alles beter.

Kookboek

Het recept 'Caesarsalade met kip en ramennoedels' is afkomstig uit het kookboek...

Ramen Forever

Tim Anderson

Ramen: een iconisch Japanse gerecht en geliefd over de hele wereld. Er zijn oneindig veel variaties op ramen en er zijn geen echte grenzen. De ramencultuur kenmerkt zich door creativiteit en innovatie en dat zie je terug in 'Ramen Forever'... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Caesar salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!