Pastasalade à la carbonara
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 75 g dik Italiaans spek, in dobbelsteentjes
- 300 g pasta
- 75 g rucola
- 50 ml olijfolie
- ¼ bosje bieslook, fijngesneden
- ½ ui, gesnipperd
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Bak de dobbelsteentjes spek met de ui even kort aan, laat het niet verkleuren. Laat afkoelen.
Zet een grote pan water met zout op en kook de pasta hierin gaar. Spoel de pasta af onder de koude kraan en laat uitlekken.
Doe de pasta in een kom. Schep alle andere ingrediënten, behalve de Parmezaanse kaas, erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.
Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade à la carbonara' is afkomstig uit het kookboek...
Salades
diverse auteurs
'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder
© De Lantaarn