Pastasalade à la Louisiana
bereiden
Ingrediënten
- 400 g fusilli
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 mooie kipfilets, in reepjes
- 4 plakken bacon, in reepjes
- 2 avocado's
- 2 limoenen
- 1 pot minimaïskolfjes
- 2 eetlepels walnotenolie
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 eetlepel fijngeknipt bieslook
- 50 g cashewnoten
Bereiden
Kook de pasta in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken. Doe over in een grote schaal. Roer de olijfolie erdoor en laat afkoelen.
Roerbak de kipfilet en bacon apart in een koekenpan. Snijd de avocado's in blokjes en besprenkel ze meteen met het sap van 1 limoen. Halveer de maïskolfjes. Rasp de schil van 1 limoen.
Klop in een kom het sap van 1 limoen, de walnotenolie, de mosterd en zout en peper tot een dressing. Giet over de pasta. Voeg de kip, bacon, avocado, maïskolfjes, limoenrasp en bieslook toe. Meng goed en zet koel weg.
Voeg vlak voor het opdienen de cashewnoten toe.
Tip
Leg de bacon na het bakken op keukenpapier, zodat hij lekker knapperig maar niet vet wordt. Het kan ook in de magnetron: leg de bacon op keukenpapier en verhit 1-2 minuten op vol vermogen.
Kookboek
Het recept 'Pastasalade à la Louisiana' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta en risotto
diverse auteurs
'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de
... lees verder © Uitgeverij TerraPastasalade tips
Reacties op dit recept
- Sabine Een heerlijk recept! Ik vond wel de dressing wat zuur, dus daar heb ik wat mayonaise en honing aan toegevoegd. Een echt toppertje, ook heerlijk voor van de zomer!