Pastasalade van risoni met gerookte zalm en saffraan

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • ½ g saffraan (ca. 8 draadjes)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 300 g risoni
  • 100 g erwten
  • 250-300 g warmgerookte zalmfilet
  • ca. 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes
  • 100 g jonge spinazie
  • citroenpartjes, ter garnering

Bereiden

Fruit de ui een paar minuten in olijfolie zonder hem te laten verkleuren. Fruit aan het eind de saffraan mee.

Voeg 800 ml water, de bouillon en risoni toe en laat afgedekt ca. 11 minuten zachtjes koken of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de erwten er een paar minuten voor het eind van de kooktijd door. Laat de risoni afkoelen.

Trek het zalmvlees in kleine stukken. Schep voorzichtig de zalm, tomaten, paprika en spinazie door de salade. Breng op smaak met zout en peper en serveer met citroenpartjes.

Kookboek

Het recept 'Pastasalade van risoni met gerookte zalm en saffraan' is afkomstig uit het kookboek...

Meer dan 80 spannende salades

Geniet in de lente en zomer van heerlijke salades met nieuwe aardappels, asperges en verse vruchten. Rode bieten, pastinaken, knolselderij en niet te ver... lees verder

© Kosmos uitgevers

Pastasalade tips

Reacties op dit recept

  • Ineke Erg lekker fris gerecht. In plaats van spinazie, veldsla gebruikt. Niet alle ingrediënten gemengd; de veldsla op borden geserveerd met daar bovenop de overige gemengde gerechten. De 7.5 vind ik ondergewaardeerd.