Thaise gehaktsalade
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Thais
- Vlees
Ingrediënten
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels kleefrijst, khao niao gegrild, grof gemalen
- 100 ml bouillon
- 400 g varkensgehakt
- 2 sjalotjes of uien, in fijne ringen
- 3 lente-uitjes, in fijne ringen
- 5 takjes koriander
- 5 takjes Thaise peterselie (pak chi farang), fijngesneden
- 2 stronkjes witlof, bladeren los
- 2 takjes munt, alleen de blaadjes
- 1 komkommer, in halve maantjes
Bereiden
Meng voor de saus de chilivlokken, suiker, vissaus, limoensap en de kleefrijst door elkaar.
Breng de bouillon aan de kook in een wok en voeg het gehakt toe. Blijf roeren tot het gaar is.
Zet het vuur uit, voeg de sjalotjes of uien, lente-uitjes, koriander en peterselie toe en roer goed door.
Giet de pepersaus erbij en roer nogmaals goed door.
Schep het vlees in een witlofblad en garneer met blaadjes munt en de komkommer.
Kookboek
Het recept 'Thaise gehaktsalade' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Thaise keuken
Noi Pia-Ud
Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand. Van de dichtbevolkte straten vol eetstalletjes in Bangkok tot aan de uitgestrekte stranden in het zuiden van Thailand... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Simone van den Berg