Traditionele papajasalade
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Bijgerecht
- Thais
- Vis
Ingrediënten
- 1-4 rode pepers (rawit), zaadlijsten verwijderd
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels (palm)suiker
- 2 eetlepels limoensap
- 3 theelepels vissaus
- 4 eetlepels geroosterde pinda's
- 2 eetlepels gedroogde garnalen
- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 g kousenband (of sperziebonen), in stukjes van 4 cm
- 1 grote onrijpe papaja, schil en zaadjes verwijderd (vervang door onrijpe mango, meloen of zelfs komkommer, rettich, kool of wortel indien niet verkrijgbaar)
- een halve komkommer, over de lengte in vieren gesneden
Bereiden
Stamp met een vijzel de rode peper en knoflook tot deze goed geplet zijn. Voeg de suiker, het limoensap en de vissaus toe en stamp verder tot de suiker is opgelost.
Voeg de pinda's, garnalen, cherrytomaatjes en ongekookte kousenband toe en blijf zachtjes stampen met de vijzel om het vocht uit de tomaatjes te krijgen en de kousenband licht te kneuzen.
Rasp de papaja tot je een flinke handvol per persoon hebt en meng alle ingrediënten in een grote kom.
Garneer met een groot stuk komkommer en meer geroosterde pinda's naar smaak. Serveer de salade met kleefrijst.
Extra benodigd
Vijzel
Tips
De ultieme Aziatische combinatie van zoet, zuur, pittig, zout en hartig in deze salade komt perfect tot zijn recht met deze onrijpe vrucht. Gebruik in geen geval rijpe papaja! Vegetariërs: laat de garnalen weg en vervang de vissaus door lichte sojasaus.
Kookboek
Het recept 'Traditionele papajasalade' is afkomstig uit het kookboek...
Noosh-e-Jaan
Tieme Hermans
Tieme Hermans fietste vanuit zijn woonplaats Zwolle in twee en een half jaar naar Bali. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten... lees verder
© Uitgeverij Terra