Traditionele papajasalade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 1-4 rode pepers (rawit), zaadlijsten verwijderd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels (palm)suiker
  • 2 eetlepels limoensap
  • 3 theelepels vissaus
  • 4 eetlepels geroosterde pinda's
  • 2 eetlepels gedroogde garnalen
  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 200 g kousenband (of sperziebonen), in stukjes van 4 cm
  • 1 grote onrijpe papaja, schil en zaadjes verwijderd (vervang door onrijpe mango, meloen of zelfs komkommer, rettich, kool of wortel indien niet verkrijgbaar)
  • een halve komkommer, over de lengte in vieren gesneden

Bereiden

Stamp met een vijzel de rode peper en knoflook tot deze goed geplet zijn. Voeg de suiker, het limoensap en de vissaus toe en stamp verder tot de suiker is opgelost.

Voeg de pinda's, garnalen, cherrytomaatjes en ongekookte kousenband toe en blijf zachtjes stampen met de vijzel om het vocht uit de tomaatjes te krijgen en de kousenband licht te kneuzen.

Rasp de papaja tot je een flinke handvol per persoon hebt en meng alle ingrediënten in een grote kom.

Garneer met een groot stuk komkommer en meer geroosterde pinda's naar smaak. Serveer de salade met kleefrijst.

Extra benodigd

Vijzel

Tips

De ultieme Aziatische combinatie van zoet, zuur, pittig, zout en hartig in deze salade komt perfect tot zijn recht met deze onrijpe vrucht. Gebruik in geen geval rijpe papaja! Vegetariërs: laat de garnalen weg en vervang de vissaus door lichte sojasaus.

Kookboek

Het recept 'Traditionele papajasalade' is afkomstig uit het kookboek...

Noosh-e-Jaan

Tieme Hermans

Tieme Hermans fietste vanuit zijn woonplaats Zwolle in twee en een half jaar naar Bali. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. In dit boek neemt Tieme je mee op avontuur en presenteert hij 32 bijzondere recepten... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Thaise salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!