Salade met tomaat en mozzarella (salade caprese)
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3-4 tomaten
- 300 g buffelmozzarella
- 6 g basilicumblaadjes
- olijfolie
Bereiden
Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de mozzarella in plakjes van 3 mm. Schik de plakjes tomaat en mozzarella afwisselend in concentrische cirkels op een schaal.
Bestrooi alles met basilicum, bedruppel het met olie en bestrooi het gerecht met zout. Bewaar het tot u het op tafel zet op een koele plaats.
Kookboek
Het recept 'Salade met tomaat en mozzarella (salade caprese)' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust' biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt
... lees verder © Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016