Witlofsalade met gerookte eendenborst
bereiden
Ingrediënten
- 2 stronkjes witlof
- 2 eetlepels druivenpitolie
- 1 eetlepel ciderazijn
- 1 eetlepel acaciahoning
- 1 theelepel sojasaus
- 30 g sultanarozijnen
- 1 Granny Smith appel
- 1 eetlepel vers citroensap
- 30 g pijnboompitten
- 50 g roquefort, in kleine blokjes
- 18 plakjes gerookte eendenborst
Bereiden
Begin met de witlofsalade. Spoel de witlof af met water en dep de blaadjes droog. Snijd de stronkjes lof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Snijd de stukken dan overdwars in smalle reepjes. Doe de reepjes in een ruime kom. Maak de vinaigrette door de druivenpitolie met de azijn, honing, sojasaus en rozijnen te mengen. Breng op smaak met wat peper. Schep de vinaigrette losjes om met de reepjes lof.
Snijd de appel in vier partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje dan in de lengte in flinterdunne plakjes. Doe 1 eetlepel citroensap in een kom en schep er de plakjes appel mee om. Zet even weg.
Rooster de pijnboompitten 2 tot 3 minuten in een hete, droge koekenpan.
Schep een laagje witlofsalade in de glaasjes. Schik er een laagje appel en dan blokjes roquefort op. Lepel er wat vinaigrette over en bestrooi met wat pijnboompitten. Rijg net voor het serveren een plakje gerookte eendenborst aan kleine satéstokjes en leg de stokjes plat op de rand van de glaasjes.
Kookboek
Het recept 'Witlofsalade met gerookte eendenborst' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse glaasjes
Catherine Nicolas
Glaasjes met allerlei heerlijks zijn helemaal in. Kies uit de makkelijke en originele recepten uit dit boek en verwen je gasten met fantastische hapjes zoals pompoensoep... lees verder
© Good Cook