Wortelsalade met hüttenkäse

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,3
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 60 kcal
  • 5 g eiwit
  • 1 g vet
  • 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel Mexicaanse kruidenmix (Casa Fiësta)
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 1 winterwortel à ca. 300 g, fijngeraspt
  • 2 bladeren ijsbergsla
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 50 g hüttenkäse

Voorbereiden

Boen de sinaasappel schoon en rasp een kwart van de oranje schil dun af. Pers de sinaasappel uit. Roer in een schaal het sinaasappelsap, de geraspte schil, de Mexicaanse kruiden en het karwijzaad door elkaar. Schep de wortel erdoor en laat de salade ca. 1 uur in de koelkast intrekken.

Bereiden

Zet de blaadjes sla als bakjes op twee bordjes en schep de wortelsalade erin.

Roer het bieslook door de hüttenkäse en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de hüttenkäse over de wortelsalade.

Bron

Het recept 'Wortelsalade met hüttenkäse' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sea Wave | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Wortelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!