Kippenbouillon met krabballetjes
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1½ liter kippenbouillon
- 3 plakjes verse gember
- 2 stengels citroengras, alleen het dikke, onderste stuk, de buitenste laagjes verwijderd, het binnenste in plakjes gesneden
- 1 eetlepel zout, of naar smaak
- ½ theelepel gemalen witte peper, of naar smaak
- 1 lente-ui, in sliertjes gesneden, ter garnering
- voor de krabballetjes
- 60 g gekookt krabvlees of 100 g gemalen garnalen
- 100 g varkensgehakt
- 2 theelepels geraspte verse gember
- 1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes
- 1 ei, losgeklopt
- 2 theelepels sojasaus
- 2 theelepels oestersaus
- ½ theelepel gemalen witte peper
- een paar druppels sesamolie
Bereiden
Maak de krabballetjes door in een grote kom alle ingrediënten met elkaar te mengen. Bevochtig uw handen. Neem 1 eetlepel van het mengsel op en rol het tot een bal. Ga zo door met het rollen van de balletjes tot u al het mengsel hebt gebruikt. Zet weg.
Doe de kippenbouillon en specerijen in een wok en breng aan de kook. Draai het vuur heel laag en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Neem de wok van het vuur en giet het vocht door een zeef. Gooi de specerijen weg en doe de kippenbouillon terug in de wok.
Breng de bouillon weer aan de kook op een middelhoog vuur. Doe er de krabballetjes in en laat ze zonder deksel 2 tot 3 minuten sudderen tot ze stevig aanvoelen en gaar zijn. Breng op smaak met het zout en de peper en neem van het vuur.
Schep de krabballetjes in soepkommetjes en lepel er de warme bouillon over. Garneer de kippenbouillon met de sliertjes lente-ui en serveer onmiddellijk.
Kookboek
Het recept 'Kippenbouillon met krabballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
Wokken bij jou of bij mij thuis
Vicki Liley
De recepten in dit kookboek laten zien hoe snel er en makkelijk er met een wok te werken is. Alles natuurlijk met de nadruk op verse ingrediënten, waarvan de... lees verder
© Good Cook