Doperwtensoep met Hollandse garnalen
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7
- Amuse
- Hollands
- Vis
Ingrediënten
- 100 g wit van prei, in dunne ringetjes
- klontje boter
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 350 g doperwtjes (diepvries of vers gedopt)
- 300 ml groentebouillon
- 3 eetlepels crème fraîche
- blaadjes sla
- 6 eetlepels Hollandse garnalen
Bereiden
Fruit de prei in een beetje boter, voeg de knoflook toe en laat zachtjes bakken zonder bruin te laten worden. Doe ook de doperwtjes in de pan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 5-10 minuten doorkoken tot de doperwten gaar en zacht zijn.
Pureer met een staafmixer. Zeef de velletjes uit de soep, maar zorg dat er wel zoveel mogelijk erwtenpuree door de zeef komt, dit bindt de soep en geeft de meeste smaak.
Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kleine glaasjes met een knapperig blaadje sla en een lepeltje Hollandse garnaaltjes.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Het is extra mooi als je de soep met de mixer schuimend maakt. Deze soep kan ook koud gegeten worden.
Kookboek
Het recept 'Doperwtensoep met Hollandse garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse & voorgerecht
Anaïsa Bruchner
Dit boek staat vol kleine gerechten die naar meer smaken. Anaïsa Bruchner schreef eenvoudig te bereiden recepten voor amuses, voorgerechten en soepen... lees verder
© Uitgeverij Becht